Bu senin yaşamın ve her geçen dakika sona eriyor. Her şeyden önce korkmayı bırakıp bir gün öleceğini kabullenmelisin.

Kulüp kapanmıştır. İlluminati ile ilgili olmasa da yazılarımı takip etmek isteyenler http://soraninsan.tumblr.com adresinden beni takip edebilirler.

12 Ağustos 2011 Cuma

İlluminati ve Watchmen

N'aber?

   Bu akşam illuminatinin film endüstirisinde ki etkileri üzerine yaptığımın incelemeyi, sizlere sunacağım. Amerika, dolayısı ile dünya film endüstirisinin merkezi Hollywood... Holly + Wood kelimelerini ayrı ayrı okuyunca "kutsal odun" anlamına gelir. Bu size de putları çağrıştırıyor, değil mi? Şimdi ne diyeceğimi tahmin ediyorsunuzdur.


Uludağ sözlükten, gelen yorumlardan birisini aynen paylaşıyorum (:


   Bir çok filmde illuminatinin etkisi hissedilir fakat özellikle bazılarında bu çok fazladır. Bu gece "Watchmen" filmini inceleyeceğim ve illuminatinin amaçları bağlantılılarını göstereceğim.



   Wathcmen, türkçeye çevirdiğimiz de gözcüler anlamına gelir. Gözlemek deyince akla "Horus'un herşeyi gören gözü" de gelmiyor değil hani... Şu an için biraz zorlama bir benzetme gelebilir fakat paylaşıcağım resimlerde, firevunlar, piramitler ve yeni dünya düzeni ile bağlantısını görünce bana hak vereceksiniz. (Sen vermesende olur entel bozması.) Film bir gurup, kahraman kostümü giymiş ve kendilerine Wathcmen(Gözcüler) diyen polisin etrafında dönüyor. İnsanları bu kostümlerin içinde (Gerçek kimliklerini gizleyerek) koruduklarını iddia ediyorlar. İlk resmin altyazısında yazan yazı sprey ile cama yazılıyor; "Who watches the wathmen" Buradan da anlaşıldığı gibi halk, gözcülerden pek memnun değil.


Filmin hemen ilk sahnelerinden birinde, kennedy suikastini gösteriyorlar. Ve kennedy'i öldüren de bir gözcü.


   Rockefeller'ın adı geçmezse olmaz zaten. Kısaca bahsetmek gerekirse, burada kahramanlarımızdan Dr.Manhatten, yine bir gözetleyici olan Veidt ile ortaklaşa bir çalışma yönetiyor. Dr.Manhatten çalışmanın amacının dünyaya sınırasız enerji kaynağı sağlayarak, savaşları önlemek olduğunu sanıyor. Fakat aslında bu Veidt'in Dr.Manhatten'ı kandırmak için kurduğu bir tuzak. Veith'in asıl amacını birazdan göreceğiz.

Şu videoyu bir izleyin; http://www.youtube.com/watch?v=MWv8xfl-xP8 
Videoda gördüğünüz mor takım elbise giymiş olan kişi Veidt. Bu adam filmde dünyanın en zeki insanı olarak geçiyor. Elinde bir kutuyla gelen ise yine Veidt'in adamı, Roy Chess. Buraya Veidt'in emri ile Veidt'i öldürmeye geldi. Büyük ihtimalle onun patronu olduğunu bile bilmiyor. Veidt kendisini masum göstermek için bana da suikaste geldiler ayaklarına yatacak sonradan. Her neyse şimdi önemli kısma gelelim, bakalım elinde ki kutuda neler yazıyormuş.


Daha rahat görebilmeniz için bu resmi büyük paylaşıyorum.
"A NEW WORLD DELIVERED"  => NEW WORLD ORDER
Hemen solunda ki ise bir piramit işareti.

Benim favorilerimden birisi olan Rorschach, işin peşini bırakmıyor. "Veidt'in suikastçisi Roy Chess adında fakir biriydi. Dairesinde bazı ip uçları buldum. Piramit nakliye şirketinde çalışıyormuş. " Ve araştırmalarının sonucunda tüm ipuçları Veidt'i işaret ediyor, böylece Veidt'in holdingini araştırmaya gidiyorlar.

Veidt'in ofisinde, duvarda asılı olan firavun figürleri.
.
   Veidt'in amacını öğrenmek için bilgisayarına girmeye çalışıyorlar ve bilgisayarın şifresi 19. Hanedan firavunlardan olan 2. Ramses çıkıyor. (Rameses'in okunuşlarından birisiymiş Ramses. O arada ki "e" kafanıza takılmasın yani.) Bu firevunun lakablarından bazıları ise "Işığın seçtiği kişi" ve "Işığın Oğlu". Illumina yada Illumination'un anlamı ise aydınlatmadır. Bağlantıyı siz kurun. Puzzle'ın parçalarını yerleştirdikçe, büyük resim ortaya çıkıyor.


   Evet sayın yolcular, uçağın sağ tarafına baktığınızda ise Giza piramitleri- öhm. Adam gitmiş, kuzey kutbuna piramit yaptırmış kendi firavunluğu için. Velhasıl kelam Rorschach ve arkadaşı burayı basarlar ve Veidt ile biraz dövüştükten sonra Veidt ikisini de yerden yere vurur. Şimdi tamam dünyanın en akıllı insanı da, iyi dövüşmesi ne alaka derseniz şöyle bir örnek verebilirim; Sherlock Holmes filmini çoğunuz izlemişsinizdir. İzlemediysen de bahsettiğim konu ile ilgili sahneyi şu linkten izleyebilirsin; http://www.youtube.com/watch?v=FKPT9vLSy0Q Yani önceden tüm olasılıkları hesapladıktan sonra gayet iyi dövüşülüyormuş, satranç oynuyormuş gibi (:

   Şimdi karşımız da ise çok sembolik bir sahne var. Firavun tahtında oturan Veidt, yanında ki boynuzlu kaplan ise "Bubastis"dir. 2. Ramses döneminde şehrin koruyucusu olarak kabul edilir. Karşısında ise bir sürü ekran vardır, buradan tüm dünyayı izlediği mesajını veriyor. Belki ekranlarda gösterilen görüntülerinde ayrı sembolik anlamları olabilir.

   Sonra Veidt tüm planını anlatmaya başlar; "Dünyanın bazı hayati bölgeleri, New York, Los Angeles, Moskova, Hong Kong... Bir kaç saniyede toza dönüştü. 15 milyon insan öldü. Bizzat Dr.Manhatten sayesinde. Dünyanın 3. dünya savaşı ile flört etmesinin sonucu olarak.(Sanki diğer ikisini de onlar başlatmamış gibi.) Üzerinde çalıştığım enerji atılımı gerçek oldu. Onca yıl Dr.Manhatten planlarımdan habersiz, onun gücünü kopyalamamda bana yardımcı oldu. Kısacası bu gezegeni kurtarmak için onu kandırarak insanlık tarihinin en büyük eşşek şakasını yapmalıydım. Zorunlu bir suç.

   Ardından adamım Rorschach sinirlenir "Hayır, bunu yapmana izin veremeyiz" der. Veidt çok sakin bir şekilde cevap verir; "İzin vermek" mi Rorschach? Ben çizgiromanlarda ki kötü adamlardan değilim. Amacıma ulaşmamı engelleyecek çok ufak bir ihtimaliniz olsaydı planımı size anlatır mıydım? Düğmeye 35 dakika önce bastım. (Burada çoktan yeni dünya düzenini kurduk, artık bunu engellemek için çok geç diyor. Arkadaşla facede konuşurken söyledi, böyle bir anlamı olabileceğini farketmiş. Bende katılıyorum buna.)






Adam çoktan her yeri havaya uçurmuş bile, en sona da New York'u bırakmış.
Güzel efekleri var isteyen izleyebilir; http://www.youtube.com/watch?v=KMuJiqou4ek&feature=related








   İş işten geçtikten sonra Dr.Manhatten oraya ışınlanır ve aralarında şöyle bir konuşma geçer. Özellikle son kısmına dikkat edin. http://www.youtube.com/watch?v=TmVgEdBVWOQ&feature=related 
Konuşmada geçenlerin meali; Kendimi yeniden biraraya getirmek öğrendiğim ilk şeydi. Osterman'ı öldürmedi. Gerçekten beni öldürür mü sandın? Güneşin yüzeyinde yürüdüm. O kadar küçük ve hızlı olaylara şahit oldum ki gerçekten meydana geldiklerini bile söylemek zor. Ama sen Adrian, yalnızca bir insansın. Dünyanın en zeki adamı benim için dünyanın en zeki termitinden bile daha büyük bir tehdit değil.
(Veidt elinde ki kumandayı havaya kaldırır.)
Nedir o? Başka bir süper silah mı?
(Veidt cevap verir.) Evet. Öyle de diyebilirsin.

Ve ardından televizyon açılır. Yani diğer süper silah Televizyonmuş. Sembolden çok göndermeler ile dolu bir filmdi, 3. kez izleyişim oluyor bu benim, belki yeni şeyler fark ederim diye buraya yazarken aynı anda izliyordum ve bir kaç şey fark ettim gerçekten fakat kaçırdığım çok şey olduğuna eminim. Artık bu gerçekleri bildikten sonra izleyeceğiniz tüm filmlerde istemeden de olsa sembol, işaret vs arayacaksınız maalesef. İlluminati hakkında gerçekleri öğrendikten sonra insan kendisine hakim olamıyor bu konuda. Ayrıca bu filmi de izlemediyseniz tavsiye ederim, güzel filmdir (:

Son olarak şöyle bir video(ingilizce) var. Science of Watchmen
Minnesota üniversitesinde fizik profesörü James Kakalios'un Dr.Manhattan hakkında yaptığı bilimsel değerlendirme var. Dr.Manhattan'ın güçlerinin fiziksel açıklamasını yapıyor, gerçekten çok beğendim. Bu şarkı tüm fizikçilere gelsin o halde; http://fizy.com/#s/1j410d

Başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır.

3 yorum:

  1. çok kısa bi değerlendirme olmuş. keşke önce bi yabancı forumlara da göz atsaydın. filmde daha birçok dikkat edilecek nokta var. özellikle 2012 yılında yapılması planlanan olaylara göndermeler var. yine de güzel bi yazı olmuş. bi yazında kabe üstündeki melek konusunda cübbeli ahmet hoca'yı eleştirmişsin ama bi çok kişi o video'yu ilk bakışta kanmış olabilir. zaten cübbeli de kesin doğrudur demiyo bizim imanımız Allah'a şükür tam diyor. zaten onlar da tüm bu gizli örgüt çalışmalarını ve yeni dünya düzenini biliyorlar. onlar büyük israil projesi diye anarlar ki zaten merkezi kudüs olan tek devlet düşünülürse öyle anmak mantıksız değildir. ayrıca cern'i de bi araştırırsan kimlere ait olduğunu ve hizmet ettiğini (masonlar) çok rahat görürsün. misal işaretinden.

    YanıtlaSil
  2. Bu filmde, özellikle de çizgi romanında çok daha fazla sembolik anlam olduğunu biliyorum fakat tamamen kendime ait bir inceleme yapmak istediğimden hiç bir yere bakmadım, şayet düşüncelerimi etkliyebilirdi. Dediğim gibi siz benden çok daha fazlasını fark edebilirsiniz. Cübbeli konusunda benim düşüncem, eğer bir insan kendisini din konusunda bilgili gösteriyor, milyonlarca insana yol gösteriyorsa böyle şeylere ilk görüşünde bile olsa kanmamalı. Büyük bir sorumluluk bu. CERN hakkında yaptığı yorum masonlarla filan ilgili değildi, doğrudan bilime yaptığı bir hakaretti.
    http://www.timsah.com/Cubbeli-bilime-de-bulasti-Big-Bang-deneyi-luzumsuz/CdMdQeTaOhR

    "Bir saat tefekkür, bir yıllık nafile ibadetten daha hayırlıdır." Bu hadis de cevabım olsun o zaman video'da söylediklerine.

    YanıtlaSil
  3. O görüntülere ilk anda yaptığı yorumlarda ya da verdiği tepkilerde çok büyük bir etkilenme veya doğru olduğu konusunda kesin bi ifade kullandığını ben görmedim. ama öyle de olsa bu onun da herkes gibi yanılabileceğini gösterir bana göre. tabi konu da görüş farklılığı olabilir herkesçe. Cübbeli Ahmet Hoca bazı konuları anlatırken bu tarz kendi düşüncesini belirtmek istediği konuları da araya sıkışıtırır çoğu zaman. zaten deney hakkında 'eğer fayda sağlayacak bi şeyse bu kadar emek, zaman para harcanması normaldir ama bana göre gereksiz demek istemiştir ki hoca olmayan bi çok kişiye göre de lüzumsuz görülebilir. onun dışında cern'in masonlara ait olduğunu söylemem hoca'nın bildiği bi şey ya da vurgu yapmak istediği bi şey demek istemedim. ek bilgi olarak sundum sadece. sende yazılarında farketmişsindir ki eğer bi kurum ya da sektör masonların elindeyse o sektörler sürekli olarak onlara hizmet eden işler yapmasa da bu alanlarda yapılan işler de (hele ki önemli olanlarında) mutlaka onlara yarıyan bi şeyle vardır. bunu orda çalışanlar bilmeselerde eğer çok önemli tüm dünyayı etkileyecek keşifler olsa bile buna mutlaka ve mutlaka kendileri sahip olmak isterler ve çoğu zaman olurlar da. (bkz. tesla ve haarp) ben asla 'bu hocanın her söylediği şey ya da her hareketi doğrudur gibi bi şey demeye getirmiyorum ama hoca çok doğru konuları doğru örneklerle anlatmaya çalışıyor kendince. son olarak stanley kubrick ve sahte aya iniş konusunu araştırmanı ve blogda yer vermeni öneririm. çünkü başka bloglarda pek rastlamadım.

    YanıtlaSil

Yazarken dinlersin; Pixies - Where is my mind

İlluminati FS kulübünün ilk kuralı: kulüpten söz etmemek.
2.kuralı: kimseye kulüpten söz etmemek.